woensdag 18 maart 2009

Miesalade met gegrilde eendenborst

Ingrediënten
200 g gedroogde paddestoelen
1 dl sojasaus
2 eetl. sesamolie
400 g eendenborstfilet
250 g miehoen
½ dl (rijst)azijn
4 eetl. olijfolie
2 kroppen shanghaipaksoi (verkrijgbaar bij de toko)
1 bos bosuitjes
3 duimpjes verse gember
4 eetl. olie om in te bakken
¼ bosje koriander
½ rode peper
100 g rietsuiker

Bereiding
1 Week de paddestoelen in ruim lauw water.
2 Maak een marinade van ½ dl sojasaus en de sesamolie. Snijd de eendenborst in dunne platte plakken en marineer de plakjes in het sojamengsel.
3 Kook de miehoen ongeveer 2 minuten en spoel de noedels goed af met koud water. Snijd de mihoen grof.
4 Haal de paddestoelen uit het water en snijd ze in grove stukken.
5 Meng de noedels met de resterende sojasaus, de azijn en de olijfolie.
6 Snijd de paksoi en bosui in grove stukken. Bak ze samen met de paddestoelen in een wok en meng ze door de noedels.
7 Schil de gember, snijd hem in dunne plakken en vervolgens in dunne repen. Gril de gemarineerde eendenborst samen met de gember.
9 Leg de plakken gegrilde eend op de noedelsalade. Hak de koriander grof en snijd de rode peper in ringetjes. Strooi ze samen met de gember over de salade.

3 opmerkingen: